Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

23 Vilhonkatu
Salo, , 24240
Finland

0409106706

Osteopatiaa ja hierontaa ammattitaidolla Salossa.

Hierontakoulutuksesta muutama sana

Blogi

Hierontakoulutuksesta muutama sana

Mathias Lundqvist

Hierontakoulutus pienryhmässä on täydessä vauhdissa (tämä on kolmas kerta kun koulutus järjestetään) ja päätin selventää muutamia asioita koulutukseen liittyen. Olen saanut kyselyitä mm. sisällöstä, mitä eroja on verrattuna perinteiseen hierontakouluun ja näyttökoevaatimuksista. Lukaise läpi ja mieti, olisiko tämä opiskelumuoto sopiva juuri sinulle.

Hierojan työ on yhdistelmä anatomista osaamista ja käytännön tekemistä.

Mitä hierontakoulutuksessa tehdään?

Koulutuksessa opiskellaan anatomiaa, fysiologiaa, niveltoimintaa, eri hierontatekniikoita sekä hieronnan vaikutuksia ihmiskehoon. Lisäksi käydään läpi, milloin hieronta on hyödyksi, missä tilanteessa hierontaa tulisi välttää ja miten tulee ottaa huomioon hierontaan vaikuttavat sairaudet ja terveydelliset syyt.

Koulutuksessa painotetaan käytännön tekemistä, mutta pohja luodaan anatomian opiskelulla. Oppimista tuetaan runsain esimerkein ja kaikki tekniikkaosuudet videoidaan, jotta ei tarvitse luottaa ulkomuistiin.

Mikä on koulutuksen tavoite?

Tavoitteena on luoda riittävät valmiudet suorittaa hierojan näyttötutkinto. Perusosioiden lisäksi koulutukseen kuuluu Kansansairaudet- ja Raajanivelet-osiot. Koulutuksessa opit, miten koulutetun hierojan tulee toimia ja mitä työnkuva pitää sisällään. Koulutuksen jälkeen olet valmis suorittamaan näyttötutkinnon ja sen jälkeen toimia koulutettuna hierojana.

Kauanko se kestää ja miten se järjestetään?

Koulutuksen kesto on noin 7 kuukautta, lähipäivä on reilut 20, 3-4 päivää per kuukausi. Päivät ovat kestoltaan 5-6 tuntia ja ovat melko intensiivisiä. Lähipäivät ovat pääsääntöisesti viikonloppuisin, mutta niistä voi sopia tarkemmin ryhmän kesken.

Hierojaksi oppii tekemällä, mutta laadukas opetus mahdollistaa nopean edistymisen

Miten pääsen kokeilemaan tekniikoita käytännössä?

Lähipäivinä opiskelijat hierovat toisiaan ja hiovat tekniikoita, varsinainen harjoittelu tapahtuu omalla ajalla lähipäivien välissä. On suositeltavaa, että opiskelijat hankkivat hierontamatkapöydän niin nopeasti kun mahdollista. Hieronta-asiakkaiden hankkiminen ei ole ollut yhdellekään opiskelijalle ongelma aikaisemmissa koulutuksissa, tuttavat ja perheenjäsenet suostuvat yleensä ilomielin hierottavaksi.

Entä se hierojan näyttötutkinto?

 Hierojan näyttötutkintoon pääsee kuka vaan joka mielestään omaa riittävät taidot näyttökokeen läpäisemiseksi. Hierontakoulutus pyrkii varmistamaan sen, että sekä teoreettiset että käytännön taidot ovat sillä tasolla, että näyttökokeen suorittaminen ei ole ongelma. Kaikki aikaisemmilla kursseilla näyttökokeeseen osallistuneet ovat läpäisseet sen ensiyrittämällä ja ovat nyt koulutettuja hierojia.

Käytännössä koulutuksen järjestäjä on yhteydessä näyttökokeisiin järjestävään tahoon ja sen jälkeen opiskelijoiden kanssa sovitaan näyttöjen päivämäärät. Opiskelijoita arvioidaan näyttökriteereiden mukaan.

Katso näyttökoevaatimukset tästä:

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/229220/naytto/tutkinnonosat

Koska seuraava koulutus järjestetään ja miten koulutukseen pääsee?

Seuraava koulutus alkaa huhtikuussa 2022 ja siihen mahtuu neljä osallistujaa. Paikan voi varata olemalla minuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lähipäivät pidetään Helsingissä Töölössä minun toimipisteellä. Tutustumispäivä pidetään viimeistään maaliskuussa 2022, jolloin esittelen toimipisteen, käyn tarkemmin läpi koulutuksen sisällön sekä vastaan kysymyksiin.

Lähipäivien päivämäärät päätetään ryhmäläisten kesken ensimmäisen lähipäivän yhteydessä.

Miksi valita tämän koulutusmuoto perinteisen hierontakoulun sijaan?

Hierontakoulutus pienryhmässä mahdollistaa erittäin henkilökohtaisen opetuksen, nopean etenemisen sekä mahdollisuuden saada välitöntä palautetta. Perinteisen hierontakoulun suurin heikkous on suuret ryhmäkoot, mikä heikentää henkilökohtaisen opetuksen mahdollisuutta. Et myöskään sitoudu tekemään satoja tunteja asiakashierontoja koulun aikataulun mukaan, vaan voit sopia hieronnoista oman aikataulusi mukaisesti.

Pienryhmäkoulutus sopii hyvin ihmiselle, joka ei pysty esim. työ- tai perhekiireiden takia sitoutumaan useamman kerran viikossa järjestettävään koulutukseen ja jolla on tarpeeksi oma-aloitteisuutta itse hankkia hierottavia asiakkaita.

Tämä koulutus antaa sinulle vähintään yhtä hyvän lähtökohdan suoriutua näyttökokeesta kun mitä perinteinen hierontakoulu pystyy tarjoamaan.

Mites maksupuoli?

Varausmaksu 200 € maksetaan ennen koulutuksen alkua ja sillä varmistetaan paikka koulutuksessa. Varausmaksua ei palauteta, mikäli jostain syystä et pääsekään osallistumaan, mutta se huomioidaan kokonaishinnassa.

Koulutuksen kokonaishinta on 1300 €, joka on mahdollista maksaa kolmessa erässä, eli varausmaksun jälkeen erät ovat 300 €, 400 € ja 400 €.

Mikäli läpäiset hieronnan näyttökokeen niin olet oikeutettu ammattitutkintostipendiin, jos et ole sitä aikaisemmin saanut. Tarkempi info stipendistä täällä:

https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

 Lopuksi

Jos herää kysymyksiä tai haluat muuten olla yhteydessä, laita sähköpostia flexiamassage@gmail.com tai viestiä 0409106706. Vastaan mielelläni kysymyksiin ja toivon näkeväni mahdollisimman monta seuraavassa tutustumistilaisuudessa!