Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

23 Vilhonkatu
Salo, , 24240
Finland

0409106706

Osteopatiaa ja hierontaa ammattitaidolla Salossa.

Kuinka usein kannattaa käydä hieronnassa?

Blogi

Kuinka usein kannattaa käydä hieronnassa?

Mathias Lundqvist

Saan usein kysymyksen asiakkailtani että "kuinka usein sitä kannattaa käydä hieronnassa?". Ja vastaukseni on lähes poikkeuksetta "Se riippuu...". Tämä ei tietenkään ole mikään hyvä vastaus, mutta se tosiaan riippuu muutamasta tekijästä. Suositukseni menevät joksenkin näin:

crossfit-training-workout-wallpaper.jpg

Jos treenaat /urheilet todella kovaa tai tavoitteellisesti (yleensä 3-6 treeniä/viikko tai enemmän), niin suosittelen 60-90 minuutin hierontaa kerran viikossa. Mielellään useamminkin, mutta ei-ammattiurheilijalla tulee raja vastaan sekä taloudellisesti että ajallisesti. Yhtenä viikkona voi hieroa ylävartaloa, seuraavalla alavartaloa. Tähän kategoriaan lasken yleensä ei-ammattimaisesti mutta kovaa harjoittelevat CrossFit-urheilijat, kamppailu-urheilijat, kehonrakentajat, fitness-urheilijat ja muut jotka todella rasittavat kehoa treeneissä. Ammatti-urheilijoilla on yleensä omat hierojat, fyssarit ym. ja heidän olisi hyvä käydä käsittelyssä useita kertoja viikossa.

Jos urheilet paljon mutta et kuitenkaan vedä itseäsi äärirajoille asti, niin kerran kahdessa viikossa on ihan hyvä aikaväli. Tämä pätee myös henkilöille joilla on fyysisesti vaativa työ, esim. rakennusalalla oleville. Ihmiset jotka viettävät paljon aikaa epäergonomisissa työasennoissa (lähihoitajat, kosmetologit, parturi-kampaajat, hammaslääkärit...) kuuluvat myös tähän kategoriaan. Useimmiten niska/hartia/yläselkä-kombinaatio on se mikä tarvitsee eniten hierontaa, mutta pakarat ja alaselkä kaipavaat myös käsittelyä.

Ihmisille, joilla ei ole vaativaa urheiluharrastusta tai eivät työn puolesta joudu kehoaan vääntämään huonoihin asentoihin mutta silti kokevat ajoittaista lihaskireyttä niin hieronta kerran 3-4 viikossa on hyväksi. Tämä ns "ylläpitohieronta" on todella hyvä tapa pitää lihaskireydet poissa ja jos käyt samalla hierojalla säännöllisesti niin hän yleensä huomaa jos joku paikka kehossa on selvästi kireämpi kuin aikaisemmin ja pystyy hoitamaan sen kuntoon.

Lopuksi todettakoon, että hieronta ei ikinä ole hukkaan heitetty toimenpide, riippumatta siitä kuinka usein käyt. Jos viime hieronnasta on pitkä aika tai et ole koskaan käynyt, opit varmasti kehostasi uusia asioita ja miten lihaskireyden helpotukset vaikuttavat kehon toimintaan ja mielialaan. Taitava hieroja osaa myös neuvoa miten omatoimisesti pystyt vähentämään lihaskireyksiä ja vahvistamaan laiminlyötyjä/heikkoja lihaksia.

Mikäli tämä herätti ajatuksia tai sinulle tuli mieleen jotain kysyttävää, niin kommentoi tai ota yhteyttä. Räätälöin mielelläni sinulle henkilökohtaisen hierontasuunnitelman. :)

T: Mathias